Ventilations information

Röd lampa som lyser.

Den röda lampan sitter upp vid knocken på varje hus kortsida.
När den röda lampan lyser byter det i nästan alla fall att man måste byte kolfilter för den gemensamma ventilationsaggregat.
Kontakta Riksbyggen 0771-860860

2017-2018

Vi håller på att byta ut det gamla ventilationsaggregatet (Bacho minimaster) som bara betjänar varje medlems lägenhet och installerar ett nytt större ventilationsaggregat (Systemair SAVE VSR 500) uppe på kallvindan. Det ska hädanefter betjäna alla lägenheter i huskroppen. I motsats till det gamla aggregatet kan ni inte styra luftflödet när det nya ventilationsaggregatet installerats utan ventilationsfirman justerar in rätt luftflöden i rummen enligt svenska normerna.

Systemair SAVE VSR 500 är en modern roterande värmeväxlare med hög verkningsgrad och med en låg energiförbrukning och vid installationen installeras också ett kolfilter som förhindrar att eventuella lukter sprids mellan lägenheterna. På taket installeras en rökgasfläkt som startar om det skulle uppstå en brand i någon av lägenheterna.

I köket monteras det en separat spisfläkt som skickar ut matoset på sidan av vägg utan att blandas med det övriga ventilationssystemet. Spisfläkten är det enda ni kan styra och denna ska bara vara på under matlagning och kan stängas av efter.

Den nya ventilations lösningen levereras av Bygg&Ventilationsservice i norr AB